Dirk Stallaert - zelfportret

HetUNIVERSUMvanDirkStallaert - nieuwsblog

In afwachting van een soortgelijk systeem op de échte Dirk Stallaert-site, kan je alvast op deze blog terecht voor de laatste nieuwtjes rond albums, signeersessies en dergelijke meer. Filip & Filip

04 april 2007

Jeroen Bullaert - inkting Plankgas en Plastronneke 3

Jeroen Bullaert

We gaven het reeds eerder mee in de nieuwsbrief dat Jeroen Bullaert meewerkte aan de inkting van Plankgas en Plastronneke 3. In primeur kunnen we hier nu wat meer informatie geven over Jeroen.

Jeroen Bullaert is vorig jaar afgestudeerd aan de St.-Lucas Hogeschool te Gent waar hij vijf jaar gestudeerd heeft: eerst een driejarige graduaatopleiding die een combinatie van Grafische Vormgeving en Illustratie inhield ("opleiding Plastische Kunsten"). Daarna is hij overgestapt naar de vierjarige of masteropleiding waar hij nog twee jaar het atelier Striptekenen gevolgd heeft onder leiding van Ferry Van Vosselen.


Jeroen helpt niet alleen met de inkting van onze vrienden Plankgas en Plastronneke. Daarnaast heeft hij zelf ook nog enkele projecten lopen. Met Ivan Claeys als scenarist maakt hij strips van één pagina die verschijnen in de tijdschriften van de Humanistische jongeren: 'Inspecteur Nancy' (lost het op!!) verschijnt in Tienerfakkel (10 tot 12-jarigen) en 'De Tijdreizigers' zal binnenkort verschijnen in Fakkeltjesmagazine (8 tot 10-jarigen).


Hij is altijd al geïnteresseerd in de "klassieke Vlaamse strip", waarbij Marc Sleen met Nero, Piet Fluwijn & Bolleke, De lustige kapoentjes …, zijn voorkeur geniet. Niet alleen Sleen was een inspiratiebron voor Jeroen, ook strips zoals Kiekeboe, Suske & Wiske en Jommeke, maar ook het werk van Walthéry.